2023. június 1. csütörtök Tünde

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek több osztrák vágóhídon is

agrarszektor.hu
Három osztrák húsfeldolgozó üzemben is koronavírusos megbetegedéseket észleltek, összesen tizenkét alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést. A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző, aminek a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő lehetnek az okai.

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek három osztrák húsfeldolgozó üzemben - írja az EuroNews-ra hivatkozva az Index. A felső-ausztriai cégek összesen tizenként alkalmazottjánál mutatták ki a fertőzést. A Ried im Innkreis körzetben található vágóhídon hét, a Wels-Land körzetbeli húsfeldolgozó üzemben három, a Braunau körzetbeli húsfeldolgozónál két pozitív teszt volt - és az Euronews értesülései szerint félő, hogy a fertőzöttek száma növekedni fog, miután a vállalatok további alkalmazottak tesztelését is kezdeményezték. 

A szomszédos Németországban korábban már nagy társadalmi vitát váltott ki a húsfeldolgozó szektorban dolgozók veszélyeztetettsége. A legnagyobb német sertéshústermelő cég, a Tönnies üzemeiben eddig ezerötszázan fertőződtek meg koronavírussal.

A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző; Franciaországban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Írországban, Brazíliában és Kanadában is több üzem vált gócponttá. Ennek több oka is lehet: egyebek mellett a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?