Koronavírusos megbetegedéseket észleltek több osztrák vágóhídon is

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek több osztrák vágóhídon is

agrarszektor.hu
Három osztrák húsfeldolgozó üzemben is koronavírusos megbetegedéseket észleltek, összesen tizenkét alkalmazottnál mutatták ki a fertőzést. A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző, aminek a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő lehetnek az okai.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek három osztrák húsfeldolgozó üzemben - írja az EuroNews-ra hivatkozva az Index. A felső-ausztriai cégek összesen tizenként alkalmazottjánál mutatták ki a fertőzést. A Ried im Innkreis körzetben található vágóhídon hét, a Wels-Land körzetbeli húsfeldolgozó üzemben három, a Braunau körzetbeli húsfeldolgozónál két pozitív teszt volt - és az Euronews értesülései szerint félő, hogy a fertőzöttek száma növekedni fog, miután a vállalatok további alkalmazottak tesztelését is kezdeményezték. 

A szomszédos Németországban korábban már nagy társadalmi vitát váltott ki a húsfeldolgozó szektorban dolgozók veszélyeztetettsége. A legnagyobb német sertéshústermelő cég, a Tönnies üzemeiben eddig ezerötszázan fertőződtek meg koronavírussal.

A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző; Franciaországban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Írországban, Brazíliában és Kanadában is több üzem vált gócponttá. Ennek több oka is lehet: egyebek mellett a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?