Ezek most a legjobb balatoni borok: itt a teljes lista

Ezek most a legjobb balatoni borok: itt a teljes lista

agrarszektor.hu
Immár hatodik alkalommal mutatták be a - balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület "Kóstold Körbe!" kiadványát, a siófoki Mala Garden Design Hotelben. A 2014-ben alakult egyesület 42 tagja jelenleg 54 vendéglátóhelyet képvisel a tó körül, akik számára az igényes környezeten, a helyi alapanyagokra épülőgasztronómián és az egész éves vendéglátáson túl az is érték, hogy egymást ajánlják. Idén először nemcsak a Balatoni Kör tagjai szerepelnek az informatív, fotókkal illusztrált kiadványban, hanem további balatoni vendéglátók is, akik ugyanezeket az értékeket vallják.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyesületünk fő mozgatórugója az értékvédelemben, összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így konkurenciaharc helyett, jó szívvel ajánljuk egymást. A Balatoni Kör fő célkitűzése, az egész éves Balaton, ma már nem utópisztikus álom, hanem a valóság. Idén nyáron valószínűleg rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken, és sokan nagymértékű áremelkedéstől tartanak. Megnyugtathatok mindenkit, hogy a kiadványban megtalálható helyek nem terveznek irreális árkorrekciókat, ők azok, akik hosszútávra terveznek és 10-20 év múlva is szeretnék vendégül látni a Balatonhoz érkezőket. A "Kóstold Körbe!" füzet megtalálható minden, a kiadványban szereplő helyszínen, és segít eligazodni a vendégnek, ha például kutya- vagy családbarát helyet keres, esetleg tóparti éttermet vagy romantikus szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt

 - mondta Szilágyi Lajos, a "Kóstold Körbe!" kiadvány szerkesztője, a Balatoni Kör elnöke.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Balatoni Kör tagjai szerda reggeli gyűlésükön döntöttek arról is, hogy mintegy egymilló forint értékű utalvánnyal segítik a pandémia alatt megfeszítette munkát végző egészségügyi dolgozók kikapcsolódását. Az új, 2020-as évjáratú BalatonBorok is 2021. május 19-én a siófoki Mala Garden Design Hotelben debütáltak a nagyközönség előtt - olvasható a BalatonBor közleményében. A BalatonBor olaszrizling szőlőfajtából készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor. A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy "a Balaton Bora". A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, de bárki készítheti, aki megfelel az előírt feltételeknek. Az összefogásról és az idei évjáratról Dobosi Győző, a BalatonBor projektvezetője mesélt:

A BalatonBor mára több mint egy termék. Ez az első régiós közös terméke a Balatonnak, ami mögött a borászok összetartása és barátsága áll. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt év kihívásai ellenére a 6. évjárat is palackba került. Évről évre népszerűbb a termék a fogyasztók körében is, a legtöbb palack nem egészen egy év alatt elfogy a pincékből és a polcokról. Nemcsak a palackban lévő bor minőségi, hanem az arculat is igazán balatoni, jól mutat az asztalon, a boros poharak mellett. 

Ebben az évben eddig 15 balatoni borászat kezdte meg a BalatonBor palackozását, ami több mint 64.000 palackszámot jelent. Idén (a bemutató napjáig), az alábbi borászatok palackozhatnak BalatonBort, egységes megjelenés és márka alatt:

  • Gyukli Pince,
  • Feind Pince,
  • Zelna,
  • Hujber Pincészet,
  • Lídia Borház,
  • Istvándy Pincészet,
  • Fata Pince,
  • Dobosi Pincészet és Vendégház,
  • Bujdosó Pincészet,
  • Tagyon Birtok,
  • Veszprémi Pince,
  • Cseh Családi Borpince,
  • Szeremley Birtok,
  • Laposa Birtok,
  • Bogáromi Borbirtok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?