2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Élelmiszer

Heroin helyett kivi - Lecsaptak a hatóságok (videóval)

Nagy fogást hozott a razzia a Nagybani piacon.
 
 

Összesen 15 tonna kivit vontak ki a forgalomból a hatóságok a budapesti Nagybani piacon lefolytatott razzia nyomán. A forgalmazást felfüggesztették minőségi és nyomon követhetőségi hiányosságok miatt. A lefoglalt tételek kapcsán több millió forintos bírság kiszabása várható.

A múlt csütörtök hajnali razzia nyomán több mint négy millió forint értékű kivit vontak ki a forgalomból a budapesti nagybani piacon. Az ellenőrzés célkeresztjében a termékek nyomon követhetősége, valamint a szezonális gyümölcsök közül a kivi minőségi előírásoknak való megfelelése állt.
A razzián a NAV bevetési főigazgatósága, a Pest megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vett részt.

Az ellenőrzésen összesen 12 tétel forgalmi korlátozását rendelték el. A NÉBIH kilenc kivi forgalmazását megtiltotta, 3 tételét pedig függesztette a nyomon követhetőségi és minőségi kifogások miatt. A növényvédő szer maradék vizsgálatok még folyamatban vannak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu