Heroin helyett kivi - Lecsaptak a hatóságok (videóval)

agrarszektor.hu
Nagy fogást hozott a razzia a Nagybani piacon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 15 tonna kivit vontak ki a forgalomból a hatóságok a budapesti Nagybani piacon lefolytatott razzia nyomán. A forgalmazást felfüggesztették minőségi és nyomon követhetőségi hiányosságok miatt. A lefoglalt tételek kapcsán több millió forintos bírság kiszabása várható.

A múlt csütörtök hajnali razzia nyomán több mint négy millió forint értékű kivit vontak ki a forgalomból a budapesti nagybani piacon. Az ellenőrzés célkeresztjében a termékek nyomon követhetősége, valamint a szezonális gyümölcsök közül a kivi minőségi előírásoknak való megfelelése állt.

A razzián a NAV bevetési főigazgatósága, a Pest megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vett részt.

Az ellenőrzésen összesen 12 tétel forgalmi korlátozását rendelték el. A NÉBIH kilenc kivi forgalmazását megtiltotta, 3 tételét pedig függesztette a nyomon követhetőségi és minőségi kifogások miatt. A növényvédő szer maradék vizsgálatok még folyamatban vannak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?