Erről beszélnek: az OMÉK-ra is betört az afrikai sertéspestis

agrarszektor.hu
A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretén belül szeptember 27-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) két stratégiai partnerszervezete szervezésében sertéságazati konferencia kerül megrendezésre. A konferencián az előadók az afrikai sertéspestis globális és hazai helyzetéről is beszélni fognak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Mivel az afrikai sertéspestis a környező országok házisertés-állományaiban már megjelent és elterjedt, valamint a hazai vadállományban is fokozottan jelen van, jelentősen megnőtt a kockázata a betegség hazai sertésállományokba való bejutásának - írja a kamara. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért két vidéki helyszínre is tájékoztató fórumot szervezett az ágazat szereplőinek. Szeptember 23-án Miskolcon került megrendezésre az első rendezvényre, amelyen közel száz érintett vett részt. A rendezvénysorozat második állomása Nádudvar lesz, szeptember 30-án.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezek mellett a szeptember 27-én, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretein belül A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett sertéságazati konferencián is lesznek előadások az afrikai sertéspestis globális és magyarországi helyzetéről. A rendezvényen Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős országos alelnöke az afrikai sertéspestis húsipari kockázatairól, Kis Miklós Zsolt, a kamara agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke pedig a sertéstartók jelenlegi Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó és 2020 utáni pályázati lehetőségeiről tart előadást.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges hozzá. A szervezők a konferencián résztvevőknek ingyenes OMÉK belépőt is biztosítanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?