2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Élelmiszer

Idén később ehetünk magyar dinnyét: ez az oka

A hét végén, illetve a jövő hét elején elkezdődhet a görögdinnye betakarítása Magyarországon, ami azt jelenti, hogy július elejére már nagyobb mennyiségű magyar dinnye várható a piacokon. Az előző évekhez képest kisebb késéssel indul az idei szüret, az időjárás miatt pedig a szezon elején biztos, hogy kevesebb dinnyét tudnak majd leszedni a termelők.
 
 

A görögdinnyeszüret a hét végén, illetve a jövő hét elején elkezdődhet Magyarországon, így a piacokon július elsejétől már nagyobb mennyiségű magyar dinnye várható – mondta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Ez a szokásoshoz képest kisebb késésnek számít, és a szezon elején valószínűleg kisebb mennyiséget tudnak majd csak leszedni a dinnyetermelők. Ez annak köszönhető, hogy a virágzás idején hűvösebbek voltak az éjszakák, és gyengébb volt a termés kötődése. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Ledó Ferenc szerint ugyanakkor a másodvirágzásból augusztusban még nagyobb termés is érkezhet majd a földekről, a legnagyobb nehézséget azonban most a gyomosodás okozza a termelőknek. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy ahol sok eső esett, ott gond van, ahol viszont nem volt túlzott mennyiségű csapadék, ott aránylag elfogadható állapotú az állomány.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu