Idén később ehetünk magyar dinnyét: ez az oka

agrarszektor.hu
A hét végén, illetve a jövő hét elején elkezdődhet a görögdinnye betakarítása Magyarországon, ami azt jelenti, hogy július elejére már nagyobb mennyiségű magyar dinnye várható a piacokon. Az előző évekhez képest kisebb késéssel indul az idei szüret, az időjárás miatt pedig a szezon elején biztos, hogy kevesebb dinnyét tudnak majd leszedni a termelők.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A görögdinnyeszüret a hét végén, illetve a jövő hét elején elkezdődhet Magyarországon, így a piacokon július elsejétől már nagyobb mennyiségű magyar dinnye várható - mondta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Ez a szokásoshoz képest kisebb késésnek számít, és a szezon elején valószínűleg kisebb mennyiséget tudnak majd csak leszedni a dinnyetermelők. Ez annak köszönhető, hogy a virágzás idején hűvösebbek voltak az éjszakák, és gyengébb volt a termés kötődése. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Ledó Ferenc szerint ugyanakkor a másodvirágzásból augusztusban még nagyobb termés is érkezhet majd a földekről, a legnagyobb nehézséget azonban most a gyomosodás okozza a termelőknek. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy ahol sok eső esett, ott gond van, ahol viszont nem volt túlzott mennyiségű csapadék, ott aránylag elfogadható állapotú az állomány.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?