Megkezdte a brutális nyári razziát a Nébih

agrarszektor.hu
Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely július 1-jétől augusztus 20-ig tart. Ebben az időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatos ellenőrzéseket tart majd, a kormányhivatalok pedig elvégzik a szükséges vizsgálatokat. A hagyományos célterületek - mint a különböző fesztiválok és rendezvények - mellett idén ellenőrzik a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizekben élő halfajokból származó termékeket is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elrendelte az idei nyári szezonális ellenőrzést Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár, amely július 1-jétől augusztus 20-ig tart majd - írja közleményében az Agrárminisztérium. A koordinációt a Nébih, a vizsgálatokat a kormányhivatalok és a Nébih szakemberei együtt végzik majd. Az ellenőrzés-sorozat ezúttal is kiterjed majd az olyan hagyományos területekre, mint például a nagy tömegeket megmozgató rendezvények, fesztiválok, vásárok, az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetése vagy épp az utcai vendéglátás ("street food"). A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt, előkészített húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök.

Az ellenőrök fokozottan vizsgálják majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és - az adminisztratív ellenőrzéseket követően - az őstermelők termőterületeit. Újdonságként szerepel az akcióban a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürkeharcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése. Emellett szintén új elem a tűzifa kiskereskedelemhez kapcsolódó előírások és a szállítójegy kiállítási kötelezettség betartásának a fokozott vizsgálata, továbbá a kutyák és macskák szívférgességének megelőzésére alkalmas állatgyógyászati készítmények ellenőrzése.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03