Meglépte Csányi cégcsoportja: ezzel az együttműködéssel sokan jól járnak

MTI
Élelmiszeripari, táplálkozástudományi együttműködésre vonatkozó megállapodást kötött a Bonafarm-csoport és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen. Az együttműködés célja a közös tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenység, ösztöndíjprogramot indítása, valamint az egészséges táplálkozásban fontos szerepet betöltő élelmiszerek fejlesztése és gyártása. Emellett a a táplálkozástudományi képzés kiterjesztésével az egyetem jelentősen hozzájárul majd a feldolgozóiparban, az élelmiszeriparban, illetve az állattenyésztésben tevékenykedő cégek szakemberellátásához is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Pókos Gergely, a Bonafarm Zrt. vezérigazgató-helyettese, Miseta Attila rektor és Jenei Zoltán, az egyetem kancellárja által jegyzett dokumentum szerint a cégcsoport és a PTE közös tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végez, ösztöndíjprogramot indít, továbbá az egészséges táplálkozásban fontos szerepet betöltő élelmiszerek fejlesztésén, gyártásán, az ezt kiszolgáló technológiai háttér innovációján dolgozik a jövőben. Emellett a Bonafarm szakértői szeptembertől bekapcsolódnak a PTE táplálkozástudománnyal kapcsolatos oktató munkájába.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Miseta Attila elmondta, hogy az egyetem a táplálkozástudományi képzés kiterjesztésével, gyakorlatiasabbá tételével jelentősen hozzájárul az ágazatban tevékenykedő cégek, köztük a Bonafarm szakemberellátásához. Hozzátette: bíznak abban is, hogy a növénytermesztést, az állattenyésztést és az ember táplálkozását integráltan kezelő új tudományos koncepciók beépülnek a gondolkodásba, és e területen is jelentős eredmények érhetők el, fejlesztések valósulhatnak meg.

Pókos Gergely arra emlékeztetett, hogy a Bonafarmnak fontos, hogy a külföldi konkurencia áruival a jövőben is versenyképes, új termékeket tudjon piacra vinni, és az egészségtudatos fogyasztóknak kínálni. Kitért arra is, hogy ösztöndíjprogramokat hirdetnek a PTE-vel közösen, mert "a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben nem elég várni a jövő nagy szakembereinek megjelenésére", hanem elébük kell menni.

Forrás: MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Az eseményen hozzáférhetővé tett sajtóanyagban szerepel: az élelmiszeripari kutatások különösen annak fényében fontosak, hogy az európai népesség több mint fele túlsúlyos, több mint 20 százaléka elhízott, és becslések szerint az utóbbiak aránya 2030-ra akár 50 százalékra, sőt, egyes államokban 89 százalékra nőhet. Az OECD legfrissebb, e témában kiadott jelentése szerint Európában Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya, az ország globálisan az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen áll. A világszervezet adatai szerint a felnőtt magyar lakosság immár 30 százaléka elhízott, a túlsúlyosak aránya pedig - az elhízottakkal együtt - ennek a duplája.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?