Nem kegyelmez a NAV: húspiaci áfacsalókra csaptak le

agrarszektor.hu
Nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy testvérpár ellen, akik húsüzemet és boltokat üzemeltetve 86 millió forint áfát csaltak el. Költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A gyanú szerint a férfi testvérpár főként Ausztriából és magyar beszállítóktól szerezte be a húsárut, majd azokat papíron román, angol és szlovák cégeknek értékesítette. A valóságban az árut belföldön adták el, így spórolták meg maguknak a belföldi értékesítés után fizetendő áfát - írja közleményében a NAV.

A Komárom-Esztergom megyében húsüzemet és boltokat üzemeltető elkövetők összesen 86 millió forint áfát csaltak el. Az akcióban a pénzügyi nyomozók 42 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat foglaltak le, a két gyanúsított mellett 15 tanút is kihallgattak. Az okozott kár megtérülése érdekében 243 millió forint értékben zárolták az érintett cég, illetve a gyanúsítottak ingatlanjait, vagyontárgyait, köztük 8 millió forint készpénzt.

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság revizorai foglalkoztatotti, leltár- és online pénztárgép ellenőrzést végeztek, míg Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a húsok követhetőségét vizsgálták. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03