2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Élelmiszer

Óriási siker: ősi magyar lekvár hódíthatja meg a japán boltokat

Hamarosan Japánban is árusíthatják a szatmári szilvalekvárt. A magyar édességet a Foodex Japán élelmiszeripari kiállításon mutatták be első ízben még 2019-ben.
 
 

Japánba is eljutott a szatmári szilvalekvár. Először rendszeresítve várhatóan egy kávéházlánc polcain, országszerte több ezer üzletben fog felbukkanni, valószínűleg péksütemények töltelékeként. Mivel a pandémia miatt jelenleg a japán vendéglátóhelyek is zárva tartanak, a bevezetés elhúzódhat – írta meg az Index az Ízes Élet információi alapján.

Az érdeklődés komolyságát ugyanakkor a már megrendelt lekvármennyiség is mutatja. Jámbor László, az Agricolae Kft. külkereskedelmi munkatársa szerint mostanáig közel egy tonna, összesen 1356 üveg lekvárt rendeltek a szigetországból. A sikerhez az is hozzájárulhatott, hogy Japánban hasonló termék nincsen, ráadásul a lekvárt egyáltalán nem is ismerik.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó