2021. június 21. hétfő Alajos, Leila

Hírek - Élelmiszer

Szőlőpálinka lett az idei év legjobb hazai párlata

A Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlőpálinka lett az év legjobb pálinkája az idei Pálinka országkóstolón. A legeredményesebb pálinkafőzde díját három főzde kapta, az 1 Csepp Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Zimek Pálinka Manufaktúra. Az idei kóstolón 48 pálinkaház vett részt.
 
 

Harmadszor rendezte meg idén a Pálinka országkóstolót az Agrárminisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT). A kóstolóra 48 pálinkaháztól összesen 309 tétel érkezett, a díjazott párlatokat pedig a Pálinkakiválóságok könyvében is közreadják. A kiadvány ötödször készül el a minisztérium gondozásában, hogy a pálinkákat és a termelőket megismertesse a fogyasztókkal.

A legjobb pálinka díját idén a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el. Magyarország legjobb 10 ezer palack feletti pálinkája pedig 2018-ban a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén három főzdének ítélték oda, az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Brill Pálinkaház, a harmadik a Zimek Pálinka Manufaktúra lett. A versenyben 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is kiosztottak. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu