2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Élelmiszer

Több száz milliós támogatást kap a Varga Pincészet

Csaknem 310 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás, és közel 320 millió forint hitel segítségével, egy több mint 830 milliós forintos fejlesztést valósít meg a Varga Pincészet Kft. A beruházás célja a palacktöltő kapacitás növelése, valamint az erjesztő és tároló tér bővítése.
 
 

A Varga Pincészet Kft. az „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű pályázat keretein belül fejlesztést hajt végre, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg - írja közleményében a Varga Pincészet Kft. A 309,22 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás, és 317,58 millió forint kamattámogatott hitel segítségével 838 millió forintos fejlesztésre nyílt lehetősége a pincészetnek. 

A beruházás fő célja a palackozás mennyiségi és minőségi fejlesztése, az elmúlt hat évben ugyanis 9 millió palackról 15 millió fölé nőtt a pincészet értékesítése, így szükségessé vált, hogy a 9 500 palack óránkénti töltési kapacitást 13 500-ra emeljék. Ehhez új öblítő-, töltő- és zárógépekre, illetve a szállító szalagok többségének a cseréjére van szükség. Ezen kívül bővítik az erjesztő és tároló teret, valamint új targoncákat is vásárolnak. A projekt építést nem tartalmaz, a beszerzésre kerülő gépek, berendezések nagyrészt a badacsonyörsi pincészetben fognak működni. Bár a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bankkal csak 2018. június 25-én írtja alá a  pincészet, a fejlesztések egy részét már 2017 júliusában elkezdték, és a program előírása szerint 2019 júliuság minden gépet üzembe kell helyezniük.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu