2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Élelmiszer

Tovább küzd a magyar sütőipar az albán pékségek ellen

A Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére, valamint a fogyasztók tudatosságának növelésére van szükség a magyar sütőipari cégek érdekében. Megbeszélést tartott a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Pékszövetség a nemrég felmerült albán pékségek üzletpolitikájával kapcsolatban.
 
 

Egyeztetést tartottak az albán pékségekkel kapcsolatban a közelmúltban felmerült kérdésekről. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság növelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele, amely a kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is része - hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség megbeszélésén.

Fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a tisztességtelen vállalkozások (köztük az albán pékségek is) azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven (például kenyér helyett buciként) forgalmazzák termékeiket - húzza alá közleményében a pékszövetség. Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik. Az egyeztetésen résztvevő szervezetek ezért a vásárlók tájékoztatását és a fogyasztói tudatosság növelését kulcsfontosságúnak tartották.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu