2019. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam

Hírek - Élelmiszer

Úgy akartak meggazdagodni, hogy húsokkal csalták el az áfát

Hússal csalt 75 millió forint áfát egy kaposvári férfi és fia. A Somogy Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat ellenük.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A vádlottak 2013-ban és 2014-ben három kaposvári székhelyű cég nevében Ausztriából vásároltak rendszeresen húsárut, amelyet részben az általuk üzemeltetett kaposvári húsboltban értékesítettek, anélkül, hogy befizették volna a külföldi vásárlások után az áfát. A három céget papíron nem a vádlottak, hanem hajléktalan vagy büntetett előéletű személyek vezették – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Az adófizetés nélkül értékesített áruval a vádlottak 75 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Az ügyészség szerint a csalásban az apának jutott nagyobb szerep, ezért vele szemben végrehajtandó, míg fiával szemben felfüggesztett szabadságvesztést, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott. Az ügyészség kérte a bíróságtól, hogy egy életre tiltsa el a két vádlottat attól, hogy a gazdasági társaság vezető tisztséget láthassák el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu