2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Hírek - Élelmiszer

Úgy akartak meggazdagodni, hogy húsokkal csalták el az áfát

Hússal csalt 75 millió forint áfát egy kaposvári férfi és fia. A Somogy Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat ellenük.
 
 

A vádlottak 2013-ban és 2014-ben három kaposvári székhelyű cég nevében Ausztriából vásároltak rendszeresen húsárut, amelyet részben az általuk üzemeltetett kaposvári húsboltban értékesítettek, anélkül, hogy befizették volna a külföldi vásárlások után az áfát. A három céget papíron nem a vádlottak, hanem hajléktalan vagy büntetett előéletű személyek vezették – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Az adófizetés nélkül értékesített áruval a vádlottak 75 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Az ügyészség szerint a csalásban az apának jutott nagyobb szerep, ezért vele szemben végrehajtandó, míg fiával szemben felfüggesztett szabadságvesztést, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott. Az ügyészség kérte a bíróságtól, hogy egy életre tiltsa el a két vádlottat attól, hogy a gazdasági társaság vezető tisztséget láthassák el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu