2019. október 18. péntek Lukács

Hírek - Élelmiszer

Új nyári sörkülönlegesség jön a Drehertől

A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már 23 éve szolgáltatja a sört a nyári rendezvényeken. A fesztivál 25. születésnapja alkalmából a sörgyár új főzettel állt elő: elkészült a Dreher Sziget Sör, ami egy Centennial komlóval készült lager. A szerda esti bemutatón mindent megtudtunk az új italról, azt is, hogy mennyibe fog kerülni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Dreher Sörgyárak a Sziget Fesztivál legrégebbi partnere, 1995-től jelen van termékeivel a fesztiválon, így a márka neve mára szinte összeforrt a rendezvénnyel. A 23 éve tartó együttműködés idén új szintre lép, hiszen a fesztivál 25. születésnapja alkalmából egyedi főzetet készített a sörgyár.

A Dreher Sziget Sör egyedül a fesztiválon lesz elérhető, boltokban nem forgalmazzák majd: 1 korsó 700 forintba fog kerülni.

Becz Gábortól, a Dreher sörmesterétől a szerdai sörbmemutatón megtudtuk, hogy az új főzet hidegkomlózásos technológiával készült, 3 féle komlót tartalmaz, köztük egy nemes komlófajtát, a Centennialt, amelyet előszeretettel használnak IPA-sörökhöz is. Úgy is szokták hívni, hogy „Szuper Cascade”, mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Az idei Szigeten debütáló sör:

 • alkoholtartalma: 4,5%;
 • eredeti extrakttartalma (a sörlében lévő oldható szárazanyag): 10,5%.

Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk, igazi könnyed fesztiválsör, ami itatja magát, így valószínűleg szép fogyasztásra számíthatnak az idei jubileumi rendezvényen a szervezők.

Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője és Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője néhány érdekességet is megosztottak a két cég több mint két évtizedes együttműködésével kapcsolatban: többek között, hogy eddig összesen 18 millió korsó sör fogyott a 23 év alatt.

Tavaly egyébként 80 söröző 500 sörcsappal, valamint 220 dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrin várta a látogatókat, akiknek körülbelül kétharmada, mintegy 312 ezer ember meg is kóstolta a Dreher sörök valamelyikét.

 Az Agrárszektor nemrég beszámolt a fesztiválon idén várható borkínálatról is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu