2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Hírek - Élelmiszer

Új védjegy készül a biztonságos, minőségi élelmiszerekre

Új, állami védjegyet vezetne be a kormány a hazai és minőségi élelmiszerek védelme érdekében, de más élelmiszer-biztonsági intézkedéseket is tettek. Június 7-én van az Élelmiszer-biztonság Világnapja. Ez alkalomból Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára ismertette, milyen lépéseket tervez a kormány.
 
 

Az egyik ilyen intézkedés egy hatóság által garantált állami védjegy létrehozása, amelyet a hazai piac védelme, illetve a minőségi élelmiszerek kivitelének növelése érdekében hoznának létre. Ez az új védjegy egy olyan hazai, biztonságos, jó minőségű termékeket jelölő szimbólum lenne, amely a vásárlók felé is hiteles és valódi garanciát biztosít. Az államtitkár elmondta, hogy tavaly a Nébih weboldalán elérhetővé vált egy védjegy-tudástár, ahol minden bejegyzett védjegy egy helyen megtalálható, ellenőrizhető - írta a Magyar mezőgazdaság.hu.


A másik intézkedés a fogyasztók oldaláról közelíti meg a kérdést: a Nébih tájékoztató kampányairól beszélt az államtitkár. A hivatal többek között videókat készített az élelmiszerek megfelelő előkészítéséréől, vagy a kézmosásról. Kiadtak egy „Vásárolj okosan!” című kiadványt is a témában. A közétkeztetés helyzetének javítása érdekében a Nébih 2015-ben indította el a Minőségvezérelt Közétkeztetés Programot.

A vásárlói tudatosság és az élelmiszerminőség növelése érdekében tavaly az élelmiszerláncban rejlő legfontosabb veszélyekről online adatbázis indult. A „Veszélyzóna” nevű, elektronikus formában elérhető adatbázis (portal.nebih.gov.hu/veszelyzona) rövid, közérthető formában tartalmazza az egyes veszélyek leírását.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a Nébih zöld számára is, amelyen az állampolgárok gyorsan és ingyenesen jelezhetik, ha valamilyen élelmiszerlánc-biztonsági problémát tapasztalnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu