2020. január 19. vasárnap Sára, Márió

Hírek - Élelmiszer

Vadászat: módosuló szabályok

A tervek szerint módosulnak a vadhús eladásának feltételei, a vadásztársaságok vendéglőknek, boltoknak és eladhatnák a vadat, ezzel párhuzamosan pedig szigorítják a vadhús kezelésének és értékesítésének élelmiszer-higiéniai előírásait is.
 
 

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megkérdezett vadász helyesli a szándékot, de úgy tudja, a követelmények nagyon kemények lesznek: szükség lesz külön tároló, feldolgozó és nyúzóhelyiségre, az állatot állatorvossal is be kell vizsgáltatni, a megnyúzott vadnak pedig négy órán belül a célállomásra kell érnie. A szakember úgy számol, a tárgyi feltételek teljesítése tízmilliós beruházást jelentene, erre azonban nincs saját tőkéje.


Nyíri János, a Magyarországon az állami erdő fölötti tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Fejlesztési Bank szóvivője ugyancsak a 180 percben arról beszélt, hogy a most elkészült vadásztatási protokoll háromféle vadásztatást ismer el az állami erdőgazdaságokban: a saját, a bér- és az úgynevezett vendégvadászatot. Az új szabályozás azt szorgalmazza, hogy a vadásztatások döntő többsége bérvadásztatás legyen, a többihez pedig engedélyt kelljen kérni, amit csak nagyon komoly megfontolás után adnának ki. Az új protokoll igyekszik kiszűrni az orvvadászat és a csapdás vadászat lehetőségét is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu