2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Európai Unió

Lassan elkészül a mezőgazdasági stratégia

A vidék szerepe a jövőben címen konferenciát tartottak Kiskunfélegyházán. Ezen Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára beszélt az agrárium hazai helyzetéről, fontosnak tartott,a hogy a mezőgazdasági stratégia megalkotásában egyetértésre van szükség, ami nem lehet teljes az érdekcsoportok miatt. Véleménye szerint csak a gazdagabb vállalkozások tudtak élni a pályázatok adta lehetőségekkel – írta a Kis-kunság On-line.
 
 

Társadalmi vitára előzi meg a már elkészülő félben lévő mezőgazdasági ágazati stratégia kihirdetését. A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban pontosan azért tartottak konferenciát, hogy ezt a társadalmi vitát, hogy a kormány terveiről, valamint az agrárium helyzetéről a kistérség civil egyesületei és szervezetei pontos tájékoztatást kapjanak.

A konferencián elmondta álláspontját Dr. Ángyán József , a VM parlamenti államtitkára, ebben kifejtette, hogy várhatóan nem lesz teljes az elfogadottsága az új agrár stratégiának, mivel ezt a fajta konszenzust nem lehet elérni minden érdekcsoport szempontjából. Hozzátette, hogy a kormánynak nem nagyon vannak már tartalékai, mivel a nemzeti vagyon nagy része eltűnt. A pályázatokról elmondta, hogy a kiírási feltételek miatt az uniós pénzekhez csak a nagyobb vállalatok tudtak hozzájutni az elmúlt években.

A kiskunfélegyházi civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy véleménye szerint nagyon fontos az, hogy a mezőgazdaság prioritást élvezzen, hiszen az új kormánytól minden gazdálkodó ezt reméli, mivel ha ez nem történik meg, akkor a lakosság ezen része komoly megélhetési gondokkal kerül szembe.

A konferencián még Szabó László, Bugac polgármestere prezentációt tartott a magyar falvak lehetőségeiről a XXI. században, illetve Kiss Kálmán agrármérnök a biotermesztés térségi kilátásait ismertette.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu