2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Európai Unió

Óriási érdeklődés az ÚSZT iránt: a Vállalkozásfejlesztési Program a favorit

Kimagasló az érdeklődés az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési pályázatai iránt – jelentette be Molnár Ágnes a Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett találkozón. A fejlesztési koordinációs államtitkár előadásából az is kiderült, hogy az ÚSZT kiírásaira alig hat hét alatt már ezer pályázat érkezett be.
 
 

Molnár Ágnes beszámolt arról, hogy az egyszerűbb szabályozásnak és az egységes forráskoordinációnak köszönhetően jelentősen felgyorsultak a kifizetések. A korábbi havi átlagos 22 milliárd forint kifizetése helyett 2010 júniusa óta havonta átlagban 65 milliárd forint támogatás jutott el a pályázatok nyerteseihez – írja az OrientPress Hírügynökség.

A még rendelkezésre álló 2020 milliárd forintnyi uniós forrás a korábbinál jóval célzottabb és hatékonyabb felhasználása komoly lendületet adhat a folyamatban lévő beruházásoknak és a munkahelyeket teremtő mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödésének.

Molnár Ágnes arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az új támogatási konstrukciók megnyitását követően gyors ütemben bővül a beérkezett pályázatok száma: már elérte az 1000 darabot. A pályázatok támogatásigénye meghaladja a 174 milliárd forintot. A legnagyobb érdeklődést a Vállalkozásfejlesztési Program váltotta ki, oda eddig 619 pályázat érkezett csaknem 60 milliárd forintnyi támogatási igénnyel.

A korábbi gyakorlattól eltérően az új rendszerben a keret kimerüléséig nyitva maradnak a pályázatok.– emelte ki Molnár Ágnes hozzátéve, hogy jelenleg mintegy 90 kiírásra lehet jelentkezni.

A jobb tájékoztatás érdekében kiépült az Új Széchenyi Terv Infopont hálózata: a 18 regionális ügyfélszolgálat mellett immár 193 ügyfél-tájékoztatási pontban is várják országszerte az érdeklődőket. Hamarosan megindul az ÚSZT-vel kapcsolatos információs szolgáltatás a Kormányablakokban is.

A kormány szerdán döntött a Széchenyi Programiroda felállításáról: májusban egy egységes országos tanácsadói hálózat jön létre, amelynek feladata az informálás, a közreműködő szervezetek és a pályázók közötti koordináció, és a személyes kapcsolattartás lesz.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu