2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Európai Unió

Sajtóközlemény: Támogatást igényelhetnek az anyakecskék tartói! – emlékeztet a Magyar Agrárkamara

Az anyakecske tartásához vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Ennek igénybevételéhez a kérelmezőknek postán kell az MVH-hoz eljuttatniuk – az MVH által rendszeresített formanyomtatványon - támogatási kérelmüket 2012. január 31-ig – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara közleményében.

Az anyakecsketartás „de minimis” támogatásáról szóló 137/2011. (XII. 22.) VM rendelet alapján anyakecske tartásához vissza nem térítendő nemzeti támogatás igényelhető. A támogatás mértéke 3000 Ft/anyakecske. A támogatás igénybevételéhez a kérelmezőknek postán kell az MVH-hoz eljuttatniuk támogatási kérelmüket 2012. január 31-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága részére, a 1385. Budapest 62., Pf. 867. címre.

A támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 1/2012. (I. 6.) számú közleményének mellékletét képező N0078-es nyomtatványon kell igényelni. A kérelmet annak 8. pontjában a Magyar Juh és Kecsketenyésztők Szövetségnek is igazolnia kell. A kérelmezőnek nyilatkoznia kell az előző időszakban kapott de minimis támogatásokról is – olvasható a kamarai közleményben.

A kérelmező köteles továbbá – a támogatási kérelem benyújtását megelőzően – az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél nyilvántartási Rendszer szerinti regisztrációs számát a Tenyészet Információs Rendszerbe bejelenteni, amelyet a http://www.enar.hu/ honlapról letölthető 2151. sz., vagy 2167. sz. nyomtatványokon tehet meg. A támogatást igénylő a támogatási kérelemben megjelölt anyakecskét, a támogatási kérelem benyújtási időszak utolsó napjától kezdődően legalább 100 naptári napon át köteles folyamatosan a birtokán tartani – emlékeztet a Magyar Agrárkamara.