2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Európai Unió

Szeptember 1-től indul a Tanyafejlesztési Program

Összesen 825 millió forintra pályázhatnak a Tanyafejlesztési Program keretein belül az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, kistérségi társulások, önkormányzatok és tanyagondnoki szervezetek, áll a Magyar Közlöny rendeletében.
 
 

Pályázni 2011. szept. 1-30-ig lehetséges, a leadott pályázatokat maximum 60 napon belül bírálja el a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI), a nyertes pályázókkal pedig 30 napon belül szerződéskötés történik. 

A Tanyafejlesztési Program legfőbb célja a tanyarendszer megújítása, modernizálása, az ott élők gazdálkodásának javítása. Mivel a tanyás településrendszer a magyar és egyben az európai világörökség részét képezi, ez a lépés kulcsfontosságú. A program a Nemzeti Vidékstratégia része. A programra fordítható 825 millió forint összesen 207 településen vehető igénybe, a támogatás mértéke települési és térségi fejlesztéseknél a beruházás teljes költségének 90%-a, míg tanyagazdaságok fejlesztésénél 75%-a. Előleget is lehet igényelni, amely a megítélt támogatás összegének legfeljebb 25%-a lehet.

A program célja többek közt: útfelújítás és az ehhez szükséges gépek, eszközök beszerzése, állatállomány bővítése, a gazdák által megtermelt termények piacra segítése, vetőmag, gyümölcsfák beszerzése, térségi tanyafejlesztési programok kidolgozása, tanyagondnoki szolgálat szorgalmazása, épületek modernizálása, felújítása. A megvalósítás után a tanyák a többfunkciós mezőgazdasági európai fejlesztési modelljének mintapéldái lehetnének - írja a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu