2020. június 1. hétfő Tünde

Hírek - Európai Unió

Támogatás az iszapkárosultaknak

350 millió forintos keretösszeggel, átmeneti állami támogatást nyújt az MVH a vörösiszap károsult állattartók, élelmiszer feldolgozók és mezőgazdasági termelők számára, melyre a kérelmeket december 1. és december 8. között nyújthatják be a katasztrófa sújtottak – rendelte el a vidékfejlesztési miniszter.
 
 

A Magyar Közlöny adta hírül a rendeletet, mely szerint a nemrégiben történt vegyi katasztrófában érintett gazdálkodók és termelők, elszenvedett káruk enyhítésére, illetve a jövő évi gazdálkodási korlátozás miatt jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe.

Komolyan szabályozza a rendelet a kiadható támogatások igénylési feltételeit, például csak az igényelhet,aki előzetesen jelentette a vörösiszap-ömlés miatti kárát az MgSzH-nak, valamint nyilatkozik a támogatási kérelem benyújtását megelőzően igényelt átmeneti állami támogatások összegéről.

Az eljárás felfüggesztésére, illetve az alatti hiánypótlásra lehetőség nincs, a hiányos kérelmeket a hivatal elutasítja. Az erre csoportosított keretösszeg 350 millió forint, melyből 200 milliót a mezőgazdasági, valamint az állattartó gazdálkodók részére, 150 milliót pedig az élelmiszer feldolgozók részére tettek félre. Az MVH a benyújtást követő év végéig végezhet helyszíni utóellenőrzéseket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu