Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
Magyarországon a rendszerváltást megelőző évtizedekben jelentős mértékű komlótermesztés folyt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A söripar átstrukturálódása, valamint privatizációja során a magyar komlóágazat elveszítette hagyományos piacát és közvetlen árversenybe került a jelentős európai termesztő országokkal. A meglévő hazai ültetvények fajtaösszetétele egyre kevésbé felel meg a sörfogyasztók ízlésének, ami szintén hozzájárul a magyar termelőknek a hazai piacról való kiszorulásához. Ennek eredményeképpen az utóbbi évekre gyakorlatilag megszűnt a hazai komlótermesztés, az ültetvényeket és a feldolgozó üzemeket felszámolták.
Címlapkép forrása: (MTI/EPA/Martin Divisek)