Komlótermesztők figyelem: kifizetési kérelem adható be az ültetvények után

agrarszektor.hu
Megjelent a komlóültetvények létesítéséhez kapcsolódó kifizetési kérelem közlemény. Már a hétvégén megnyílik a beadási időszak, a kérelmeket a benyújtás sorrendjében bírálják el.

A kifizetési kérelem kizárólag a befejezett telepítési tevékenységre nyújtható be, ami vonatkozik a támrendszerre, és - ha a támogatási kérelem részét képezte - az öntözőrendszerre is - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy kérelmező a támogatási időszakban egy kifizetési kérelmet adhat be akkor, ha rendelkezik befogadó nyilatkozattal.

A kifizetési kérelmet a Kincstárhoz 2020. május 15-étől 2021. június 30-áig a Kincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani. A vonatkozó 37/2019. (VII. 26.) AM rendelettől eltérően a veszélyhelyzetre való tekintettel a kérelem elektronikus úton is benyújtható. Az ültetvényt a támogatás kifizetésének napjától öt évig fenn kell tartani, az nem számolható fel, de a művelési kötelezettség átadása megengedett, ha azt a Kincstárhoz szabályosan bejelentik. További részletes információkat és a szükséges formanyomtatványt a 37/2020. (V. 6.) számú Kincstár Közlemény tartalmazza.

Címlapkép forrása: (MTI/EPA/Martin Divisek)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?