2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Európai Unió

Új Széchenyi-terv: előnyben a mikro-, kis- és középvállalkozások

Vidéki programok, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások állnak a pályázatok középpontjában – foglalja össze a Fejér Megyei Hírlap a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján elhangzottakat, ahol az új Széchenyi-tervet is ismertették.
 
 

A székesfehérvári Gazdaság Háza Európa Klubjában szerdán közel száz vendég - vállalkozások, kamarai partnerszervezetek, társkamarák - részvételével tartott üzleti ebéden az idei vállalkozás-fejlesztési lehetőségekről és a Széchenyi-kártya program két új termékéről, a beruházási és az önerőhitelről, valamint a határon túli együttműködési koncepciókról is szó esett. A legnagyobb figyelem a pár nappal korábban megjelent új Széchenyi-terv vállalkozásokat érintő pályázatairól szóló ismertetést övezte.

Mint köztudott, január 14-én bejelentették az uniós pénzekből megvalósuló országos pályázati program, az új Széchenyi-terv elindítását. Ennek legfontosabb elemei az úgynevezett kitörési pontok alapján meghirdetendő pályázatok, a támogató pénzügyi eszközök, és a közös nemzeti célokat megvalósító nemzeti programok. Az új Széchenyi-terv pályázatai hat prioritáshoz kapcsolódnak. Ezek a Gyógyító Magyarország - Egészségipari program, a Zöldgazdaság-fejlesztési program, a Vállalkozásfejlesztési program, a Tudomány-Innováció program, a Foglalkoztatási program és a Közlekedésfejlesztési program. A megváltozott pályázati rendszer előnyben részesíti a mikro-, kis és középvállalkozásokat, valamint a vidéki programokat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó