Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely az árstopról: ez vár a magyarokra októbertől

Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely az árstopról: ez vár a magyarokra októbertől

agrarszektor.hu
Meghosszabbítja a benzin- és élelmiszerárstopot a kormány, emellett a december 31-én lejáró kamatstopot is legalább fél évvel meg fogják hosszabbítani - jelentette be szombaton a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A benzin- és élelmiszerárstopot december 31-ig, a kamatstopot pedig június 30-ig hosszabbítja meg a kormány. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 A háború és arra adott szankciós válaszok brutális áremelkedéshez vezettek, így amíg a szankciók hatályban vannak, addig a benzin és élelmsizerárszopot meghosszabbítjuk - közölte Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón. Ezek az árstopok eredetileg október elsején jártak volna le, ennek a meghosszabbításáról döntött most a kormány, emellett a kamatstop, amely december 31-én járna le, legalább fél évvel meghosszabításra kerül. A Kormányinfó közben Orbán Viktor miniszterelnök Facebbok-oldalán jelezte, hogy a benzin- és élelmiszerárstopot december 31-ig, a kamatstopot pedig június 30-ig hosszabbítja meg a kormány. 

A rezsicsökkentést is az átlagfogyasztás szintjéig megtartják, fenntartják. Azt látják, hogy sokan bele tudnak férni az átlagba, emellett sokan elkezdtek spórolni is - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vett a szombati Kormányinfón, ahol elmondta, segíteni szeretné a kormány a feldolgozóipari kkv-kat az emelkedi energiaárak miatt, ezért indul egy kkv-kat segíti program október 1-gyel, és 2023 végéig tart. Egyrészről a működési költségek oldaláról, másrészről a beruházások oldaláról támogatják majd a vállalkozásokat. A működési támogatás október-november-december hónapra vonatkozó számlatámogatást jelent. A növekmény 50%-át fizetik majd ki. Beruházás támogatási programot is indítanak annak érdekében, hogy javuljon a kkv-k versenyképessége. A Széchenyi Kártyaprogram keretében az önerő támogatását valósítják meg, maximum 15%-os mértékig. Azt kéri ezért cserébe a kormány, hogy a kkv-k tartsák meg a foglalkoztatotti létszámukat.

Nagy Márton közölte, gyármentő program is indul, a nagy, energiaintenzív iparvállalatok beruházásait is támogatni kívánja a kormány. Új munkahelyvédelmi akciótervet is elindítanak: sok iparágban a vállalatok nehéz helyzetbe kerülhetnek a következő hónapokban, ezen igyekeznek majd segíteni. Ezt a következő hetekben dolgozzák ki.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31