Hivatalos: itt van a kormány legújabb döntése az árstopokról

Hivatalos: itt van a kormány legújabb döntése az árstopokról

agrarszektor.hu
2022. szeptember 29-én megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amiben kihirdették az élelmiszerárstop és a benzinárstop meghosszabbítását. A kormányrendelet értelmében az idei évben marad a hatósági ár az intézkedéssel érintett alapvető élelmiszerek és üzemanyagok tekintetében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Közlöny 158. számában megjelent a kormány azon döntése, amivel az élelmiszerárstop és a benzinárstop érvényességi idejét október 31-ről december 31-re módosította. Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet október 1-jén, vagyis most szombaton lép hatályba.

A most kihirdetett kormánydöntés azonban senkit nem érhetett meglepetésként. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis két hete egy rendkívüli, szombaton megtartott Kormányinfón jelentette be a kormány döntését a árstopok meghosszabbításáról.

A közlönybeli megjelenéssel viszont hivatalossá vált, hogy az év végéig 480 forint marad az üzemanyag literének ára, valamint a hat alapvető élelmiszer hatóságilag megszabott árai sem változnak. Ugyanebben a kormányrendeletben a 4. paragrafus érinti a kisbenzinkutak vidéki ellátásbiztonság garantálása érdekében történő támogatásának szabályait is. Ez arról rendelkezik, hogy a kiskutaknak szóló kedvezmények határideje október 1-jéről december 31-re módosul. Az árstopok meghosszabbításának várható hatásairól az Agrárszektor nemrég megkérdezte Raskó Györgyöt. Az agrárközgazdász meglátásai és a jövőre vonatkozó prognózisai itt olvashatóak:

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02