Kiderült a kormány terve: eddig maradhat az élelmiszerárstop a boltokban

Kiderült a kormány terve: eddig maradhat az élelmiszerárstop a boltokban

agrarszektor.hu
Orbán Viktor miniszterelnök szokása szerint interjút adott a Kossuth rádióban péntek reggel. Ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják kivezetni az árstopokat és a banki kamatstopot - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy ha az infláció bizonyos szint alá süllyed, akkor meg kell hozni a döntéseket, a kivezetés lépésein Nagy Márton minisztériuma dolgozik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szokása szerint interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban Orbán Viktor. A kormányfő arról beszélt, kiterjedő háborúra számít, ami Magyarország felé is egyre nagyobb veszélyt jelent - írta meg a Pénzcentrum. A gazdasági kérdések kapcsán Orbán Viktor többek között kifejtette, hogy januárban tetőzhetett az infláció Magyarországon. A kormány célja pedig az, hogy az év végén egy számjegyű infláció legyen, de ez nem fog magától csökkenni, le kell törni. Erre van egy nemzetközi tudás, de persze egyetlen recept sem alkalmazható minden országban - magyarázta a kormányfő.

Az egyre gyakoribb bolti akció kapcsán a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy megjelentek az első fecskék megjelentek. A kereskedők versenyeznek, ki tud olcsóbb árat ajánlani. A háttérben a fogyasztóvédelem és a versenyhivatal folyamatosan dolgozik, zajlanak az ellenőrzések - mondta Orbán Viktor. Egy komoly szakmai kihívás áll a kormány előtt: az árstopok hasznosak, de zavarokat is okoznak az ellátásban, anomáliákat a teljes kereskedelemben. Az a jó, ha ezeknek a száma minél kisebb, eltűnnek a rendszerből. Ameddig az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni.

Ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják kivezetni az árstopokat és a banki kamatstopot. Ha az infláció bizonyos szint alá süllyed, akkor meg kell hozni a döntéseket, a kivezetés lépésein Nagy Márton minisztériuma dolgozik - mondta el a miniszterelnök.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?