Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

agrarszektor.hu
Meglepően későn, kedden 22:30-kor jelentkezett be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást.

Ezért a kormány nem tudja fenntartani a továbbiakban a 480 forintos hatósági árat. Ezért eltörlik a benzinárstopot

- mondta Gulyás Gergely.

A Mol eddig bírta, jelezni kellet a kormánynak, hogy nem tudjuk tovább biztosítani az ellátást, úgy, hogy minden változatlan marad

- közölte Hernádi Zsolt. Mint kiderült, az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól megszűnik Magyarországon. Vége tehát a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?