Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

agrarszektor.hu
Meglepően későn, kedden 22:30-kor jelentkezett be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást.

Ezért a kormány nem tudja fenntartani a továbbiakban a 480 forintos hatósági árat. Ezért eltörlik a benzinárstopot

- mondta Gulyás Gergely.

A Mol eddig bírta, jelezni kellet a kormánynak, hogy nem tudjuk tovább biztosítani az ellátást, úgy, hogy minden változatlan marad

- közölte Hernádi Zsolt. Mint kiderült, az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól megszűnik Magyarországon. Vége tehát a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?