2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

agrarszektor.hu
Meglepően későn, kedden 22:30-kor jelentkezett be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást.

Ezért a kormány nem tudja fenntartani a továbbiakban a 480 forintos hatósági árat. Ezért eltörlik a benzinárstopot

- mondta Gulyás Gergely.

A Mol eddig bírta, jelezni kellet a kormánynak, hogy nem tudjuk tovább biztosítani az ellátást, úgy, hogy minden változatlan marad

- közölte Hernádi Zsolt. Mint kiderült, az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól megszűnik Magyarországon. Vége tehát a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?