A BP jövendölése a napenergia árakról: 10 év, és megéri!

agrarszektor.hu
A BP szakértői szerint 2020-ra a napenergiával kapcsolatos költségek a fosszilis energiahordozók szintjére csökkenhet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Jelenleg a napból energiát kinyerni jóval többe kerül, mint a hagyományos, nem megújuló energiaforrásokból. A következő 10 évben azonban évi 10 százalékos költségcsökkenés várható a napenergia szektorban, ami kiegyenlítheti a költségeket.

A relatív költségek még ennél is előbb, akár öt éven belül kiegyenlítődhetnek - közölte a BP Solar, a világ egyik legnagyobb napenergetikai vállalkozásának közel-keleti vezetője egy Abu Dhabiban megrendezett konferencián - köszönhetően a fosszilis energiahordozók drágulásának, illetve az alternatív energiaforrások költségcsökkenésének.

Az olaj ára tovább fog emelkedni: 2012-ben átlagosan barrelenként 94,5 dolláros árat, míg 2013-ban 102,13 dolláros árat vár a BP.

Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb olajipari óriáscég, a British Petroleum (BP) napenergiával foglalkozó leányvállalata is növelni igyekszik kapacitásait: az idei évben 200-ról 300 megawattra. A tervek között szerepel egy 100 megawattos napenergia farm létrehozása is Abu Dhabiban, mely hozzájárulna az Egyesült Arab Emirátusok 2020-ra kitűzött tervéhez, miszerint a termelt energia 7 százalékát megújuló forrásokból származik majd.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?