Nagy változás jöhet itthon is: egyre több ilyen élelmiszer lehet a boltokban

Nagy változás jöhet itthon is: egyre több ilyen élelmiszer lehet a boltokban

agrarszektor.hu
A hagyományos papírtermékek gyártása és használata jelentős környezeti terheléssel jár, különösen, ha a műanyag csomagolás is szerepet kap az ellátási láncban. Emiatt egyre nő az igény az olyan műanyagmentes és fenntartható alternatívák iránt, amelyek megfelelő higiéniát biztosítanak, miközben csökkentik az ökológiai lábnyomot.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ilyen típusú termékek közül kiemelkedően fontosak a műanyagmentes higiéniai papírtermékek (ESG - Environmental, Social, Governance), amelyek a közétkeztetésben és a vendéglátásban is használhatók. De egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az agrár- és élelmiszervállalatok tevékenységében, valamint a közszolgáltatások terén is. Ezek a termékek kizárólag fenntartható erdőgazdaságból származó papírból készülnek, és környezetbarát - újrahasznosított papírdobozos - csomagolásban kerülnek forgalomba. Ebben az esetben a termékek teljesen lebomlanak a természetben, minimalizálva a környezeti terhelést - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

A műanyagmentes papírtermékek előnyei között szerepel a CO₂ kibocsátás csökkentése a termék logisztikai előnyeinek köszönhetően, az erdőgazdálkodás támogatása, valamint a környezetbarát csomagolás használata. Továbbá a minőségi termékek használata elősegíti a kisüzemi élelmiszer-előállítók és vendéglátók élelmiszer-biztonsági és -higiéniai feltételeinek javítását, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a társadalmi felelősségvállaláshoz. Összességében a fenti szempontok egyre inkább érvényesülnek minden területen, így a műanyagmentes papírtermékek használata egy hatékony módja annak, hogy a különböző cégek és intézmények a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába haladjanak. A tudatos választással pedig mindannyian hozzájárulunk a zöldebb és fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?