Ford

A Ford egy amerikai multinacionális autógyártó vállalat, amely személygépkocsikat, haszongépjárműveket és luxusautókat gyárt és értékesít.

A Ford Motor Company (közismert nevén Ford) egy amerikai multinacionális autógyártó vállalat, amelynek székhelye az Egyesült Államokban, a Michigan állambeli Dearbornban található. A Ford a második legnagyobb amerikai székhelyű autógyártó (a General Motors után) és az ötödik legnagyobb a világon (a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai és a General Motors mögött). Az 1903-ban alapított vállalat a Ford márkanév alatt személygépkocsikat és haszongépjárműveket, a Lincoln márka alatt pedig luxusautókat gyárt és értékesít. A Ford vezette be az autók nagyüzemi gyártásának és az ipari munkaerő nagyüzemi irányításának módszereit, valamint az úgynevezett futószalagon történő gyártást. A Ford korábbi brit leányvállalatai, a Jaguar és a Land Rover, amelyeket 1989-ben, illetve 2000-ben vásárolt meg, 2008 márciusában eladásra kerültek az indiai Tata Motors autógyártónak. A Ford emellett 1999 és 2010 között a Volvo svéd autógyártó tulajdonosa volt.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.