Kihez kerül a magyar föld?

agrarszektor.hu
Elképzelhető, hogy megszűnik hazánk azon helyzete, hogy külföldieknek nem ad el termőföldet. Az ezzel jár problémák ellen várhatóan a földtörvény módosításai kínálnak ellenszert - olvasható a Fehér Megyei Hírlap portálján.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az állam mezőgazdaságra fordítandó támogatásainak rendszere várhatóan úgy fog alakulni, hogy a kis- és középvállalkozásoknak kedvezzen, hiszen ezek alkotják a hazai mezőgazdaság gerincét - mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a szerdán egy szakmai konferencián.

Hazánk megkezdte tárgyalásait a földmoratórium meghosszabbításáról, hiszen az jövő májusban hivatalosan lejár, a meghosszabbítás esetén újabb három évet kapnánk, de mivel azt az összes tagállamnak jóvá kell hagynia, hiszen a döntés konszenzusos alapon történik, elképzelhető hogy felszabadul a földpiacunk.

Az államtitkár elmondta, hogy erre az esetre a készül a földtörvény azon módosítása, mely szerint a terület nemzeti szabályozás alá kerül majd. Nagyon fontos törekvés, hogy azok kapjanak földbirtokot, akik azt tényleg meg is művelik, kiemelt helyen a családi gazdálkodások fejlesztése illetve a fiatalok olcsóbb földbérletének támogatása áll. Ezzel azt próbálják majd elérni, hogy a fiatalok ne hagyják el a vidéket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?