Belvíz riadó Csongrád megyében

agrarszektor.hu
Az Alsó-Tisza vidékén két település, Ópusztaszer és Csanytelek is súlyosan érintett, a csapadékos időjárás miatt kialakult hatalmas belvíz okozta károkban. Közel 25 ezer hektár van víz alatt, ami kiváltotta a másodfokú víz kárelhárítási készültséget az érintett területen - tudta meg az MTI a Kozák Pétertől az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetőjétől.

Az igazgató hozzátette, hogy a 25 ezer hektáros víz alatti terület közel egy negyede, tehát 6700 hektár, vetésterület, másik negyede, amely 6400 hektárt jelent, szántó. A probléma oka az, hogy ezek a talajok nagy mértékű víztelítettség mellett még novemberben átlag 63 milliméter csapadékot is elszenvedtek.

Közel 773 ezer köbméter az a víz mennyiség, amit az elsőfokú belvízvédelmi készültségben lévő 18 szivattyútelep a folyókba átemel.

Kozák Péter elmondta, hogy a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat úgy végzi dolgát, hogy közben elsőfokú helyi belvízvédelmi, vízkár elhárítási készültség van érvényben, emellett Tömörkényen, Székkutason és Derekegyházon is hasonló a készültségi szint, míg Ópusztaszeren és Csanyteleken már másodfokon áll.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?