2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Jönnek az újabb földárverések: megszólalt az MFB

agrarszektor.hu
Változatlan feltételekkel folyósít hitelt az állami földárverések márciustól kezdődő második szakaszában az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A hitel devizaneme forint, futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében fix 1,95%/év.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az MFB megbízásából a Budapest Bank Zrt. folyamatosan adja ki a hitelígérvényeket, így a gazdálkodók meggyőződhetnek hitelképességükről - áll az MFB közleményében. A korábban kiadott hitelígérvények 2016. december 31-ig érvényesek, így az újabb árverésekhez ezeket nem kell ismét igényelni - jelentette ki Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A meghirdetett földrészletek megvásárlásához a Budapest Bank eddig csaknem 6800 hitelígérvényt adott ki 276 milliárd forint értékben, amelynek több mint háromnegyede 50 millió forint alatti igényre vonatkozott. Az eredménytelen árveréseket és a többszörös hitelígérvényeket kiszűrve a hitelajánlatok összege több mint 110 milliárd forintot tesz ki.

Az MFB becslése szerint a fokozott érdeklődés a jövőben is megmarad, így ez a szám a tavaszi árveréseken tovább nő majd. Az első folyósításokra a szerződések hatályba lépését követően, leghamarabb márciustól lehet számolni.

Mint ismert, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még januárban jelentette be, hogy a kormány folytatja a tavaly megkezdett állami földértékesítéseket. Márciustól várhatóan mintegy 150 ezer hektár területet árvereznek el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31