Fórumsorozatot szervez az Agrárkamara a magán erdészeti szektor szereplőinek

Fórumsorozatot szervez az Agrárkamara a magán erdészeti szektor szereplőinek

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) - az Agrárminisztérium és szakmai szervezetek közreműködésével - fórumsorozatot tart a magán erdészeti szektor szereplői számára. Az "Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét" című országos rendezvénysorozat első állomása 2021. június 22-én, az utolsó július 1-jén lesz.

A 2010-es évek közepén kezdődött meg a magán erdőgazdálkodás új szervezeti kereteinek kialakítását célzó jogalkotási folyamat, ami számos előremutató változást hozott, s várhatóan idén - az erdőbirtokossági társulatokra vonatkozó szabályozással - lezárul. Mindemellett jelenleg zajlik a 2027-ig tartó időszakra vonatkozó erdészeti támogatáspolitika tervezése - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A NAK és a MEGOSZ a szakmai szervezetek, valamint az érintett erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók és erdészeti vállalkozások számára fórumsorozatot szervez. Az ország egyes régióiban tartandó rendezvényeken egyrészt az erdőtulajdonosok tájékoztatást kapnak az osztatlan közös tulajdon felszámolása, illetve a magánerdők hasznosítása terén fennálló lehetőségekről; másfelől az erdőgazdálkodási és erdészeti szakirányító vállalkozások a magánerdőgazdálkodás várható szerveződési folyamatairól, a lehetséges szerepükről. A fórumok egyben módot adnak arra is, hogy az érintettek közvetlenül jelezhessék észrevételeiket, javaslataikat és igényeiket az ágazat vezetése, illetve az érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezetek felé.

Helyszínek és időpontok:

2021. június 22. - Kecskemét, Bajor Étterem és Vendégház kerthelyisége

2021. június 23. - Napkor, Harangodi Erdészeti Erdei Iskola

2021. június 24. - Pápa, Eszterházy-kastély parkja

2021. június 29. - Bodrog, Frontvonal Vendégház parkja

2021. június 30. - Sárvár, Hidegkúti Vadászház parkja

2021. július 1. - Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?