Elérte Európát a pusztító amerikai erdőtüzek füstje: már Magyarországon is észlelték

Elérte Európát a pusztító amerikai erdőtüzek füstje: már Magyarországon is észlelték

agrarszektor.hu
Jókora adag légköri szén-monoxid is érkezett a füsttel Észak-Amerikából. Spanyolországot és Portugáliát már szombaton beterítette a füst, mely egészen az Észak-Amerikában tomboló erdőtüzek területéről érkezett kontinensünkre. A magas szén-monoxid tartalmú égéstermék vasárnap Magyarországon is megjelent.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A füst Kaliforniából indult, és több mint 8000 km-es utat tett meg Európáig. Itt a szibériából érkező, szintén erdőtüzekből származó füstös levegővel keveredett. Kaliforniában történelmi tűzvész dúl, július óta harcolnak a lángok ellen. Legalább 20 ezer tűzoltó próbálja eloltani tüzet a száznál is több kiterjedt gócponton. A tűzeseteket a kánikula és a rendkívül száraz időjárás is elősegíti - írja az Időkép.

Címlapkép forrása: MTI/AP/Noah Berger

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?