2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Föld

Fazekas szerint Brüsszel téved a földvitában

Rossz megközelítést alkalmaz Brüsszel, amikor a termőföld-vásárlásokkal kapcsolatban tőkeszerzési szempontokat mérlegel – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte azoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A föld véges természeti kincs, ezért olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak rajta – hangoztatta Fazekas Sándor az uniós mezőgazdasági és halászati tanács brüsszeli ülésén. Az uniós államok földforgalmi szabályozását, a földforgalomhoz kapcsolódó spekuláció kérdéskörét lengyel kezdeményezésre, Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország, Litvánia és Szlovákia támogatásával tűzték napirendre.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!A magyar miniszter szerint a földvásárlást nem szabad más árucikkekhez hasonló tőkeműveletnek tekinteni. A föld ugyanis korlátozott erőforrás, amelyet mezőgazdasági tevékenységre és nem más célra kell használni.

Brüsszel az egyes tagállami szabályozások vizsgálatakor rossz megközelítést alkalmaz akkor, amikor csak tőkeszerzési szempontokat mérlegel – utalt Fazekas Sándor a magyar földforgalmi törvény most is zajló brüsszeli vizsgálatára. A mezőgazdasági föld a vízbázisokhoz hasonlóan nemzeti kincs, amely különleges védelmet érdemel – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu