2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Föld

Fazekas szerint Brüsszel téved a földvitában

Rossz megközelítést alkalmaz Brüsszel, amikor a termőföld-vásárlásokkal kapcsolatban tőkeszerzési szempontokat mérlegel – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte azoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak.
 
 

A föld véges természeti kincs, ezért olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak rajta – hangoztatta Fazekas Sándor az uniós mezőgazdasági és halászati tanács brüsszeli ülésén. Az uniós államok földforgalmi szabályozását, a földforgalomhoz kapcsolódó spekuláció kérdéskörét lengyel kezdeményezésre, Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország, Litvánia és Szlovákia támogatásával tűzték napirendre.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!A magyar miniszter szerint a földvásárlást nem szabad más árucikkekhez hasonló tőkeműveletnek tekinteni. A föld ugyanis korlátozott erőforrás, amelyet mezőgazdasági tevékenységre és nem más célra kell használni.

Brüsszel az egyes tagállami szabályozások vizsgálatakor rossz megközelítést alkalmaz akkor, amikor csak tőkeszerzési szempontokat mérlegel – utalt Fazekas Sándor a magyar földforgalmi törvény most is zajló brüsszeli vizsgálatára. A mezőgazdasági föld a vízbázisokhoz hasonlóan nemzeti kincs, amely különleges védelmet érdemel – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu