2021. szeptember 16. csütörtök Edit

Hírek - Föld

Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést

Az 1981-es alapítású, adatgyűjtéssel és -rögzítéssel foglalkozó Onset olyan talajszondákat fejlesztett, amelyek különböző mélységekben is képesek mérni a talaj hőmérsékletét és nedvességtartalmát. Az új termék megfizethető, könnyen telepíthető, távolról is hozzáférhető megoldást kínál a gazdáknak.
 
 

Az adatgyűjtési és -rögzítési megoldásokkal foglalkozó amerikai vállalat, az Onset bejelentette, hogy piacra dobja új típusú, különféle talajmélységekben mérő talajnedvesség-szenzorait. Az új termék a HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor néven lesz kapható, írta meg a Future Farming. A drótnélküli mérőeszköz kompatibilis lesz a vállalat drótnélküli, távoli mérésekre és megfigyelésekre létrehozott hálózatával, a HOBOnettel. Egyetlen szonda is több mélységből fog adatokat gyűjteni a talaj hőmérsékletéről és nedvességtartalmáról.

Az új termék alapjául a GroPoint TDT5 technológiája szolgál. A HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor az egyes szondarészek teljes hossza mentén fogja mérni a talaj nedvességtartalmát, amelynek köszönhetően a korábbiaknál sokkal pontosabb eredményeket fog produkálni. A pontos és egységes adatokat a mérésenkénti magas impulzusfrekvencia fogja biztosítani. A szenzorokhoz tartozó próbapálca és a csúszókalapácsos szerszámkészlet segítségével a műszer telepítése még a keményebb talajoknál sem okozhat problémát.

Talajnedvesség-szenzor (A kép csak illusztráció!)

Az új talajnedvesség-szenzorunk alapjaiban fogja megváltoztatni a talajvizsgálatokat és méréseket. Azáltal, hogy több mélységből is kiemelkedő pontosságú talajnedvesség-adatokat szolgáltat, a felhasználóknak megbízható adataik lesznek arról, hogy mikor ajánlatos öntözniük vagy megejteniük más beavatkozásokat – mondta Richard Rodrigues, az Onset értékesítési vezetője.

A HOBOnet egy skálázható megoldás a termőföldek állapotának webalapú megfigyelésére a növénytermesztés, a kutatás és az üvegházi termesztés területein. Az új HOBONet Multi-Depth Soil Moisture Sensor összekapcsolható a HOBOnet rendszerrel, és az adatok távolról is elérhetőek a HOBOlinken, az Onset felhőalapú szoftveres platformján keresztül. Az új termék három különböző méretű szondával együtt lesz kapható a 45 centiméteres hosszúságútól a 90 centiméteresig. A termék árazása 690 dollárnál (208 ezer forintnál) fog kezdődni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu