Lázár: amit Farkas Sándor mond, az lesz

agrarszektor.hu
Farkas Sándor kormánybiztos válogatja össze, mely állami földterületekre van szükség az új mezőhegyesi állami mintagazdaság kialakításához. Amelyik földek kellenek, azokat a korábban lebonyolított földárverések ellenére is állami tulajdonban tartják. Amelyekre viszont nincs szükség, azokat elárverezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jogosítványokat kapott Farkas Sándor, fideszes országgyűlési képviselő, kormánybiztos arra, hogy összeválogassa azokat az állami földterületeket, amelyekre szükség van a mezőhegyesi ménesbirtok újraalapításához - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint ismert, a kormány határozatban tette közzé, hogy Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság néven új mintagazdaságot kíván létrehozni Mezőhegyesen.

Amely földekre Farkas Sándor azt mondja, hogy kellenek, állami tulajdonban maradnak - mondta Lázár János. A szükséges területeket akkor is megtartják, ha azokat az elmúlt évben kiírt állami földliciteken már elárverezték. Tehát Mezőhegyesen nem csak a tovább liciteket függesztették fel, hanem az új ménesbirtok számára fontos, elárverezett területeken sem kötik meg az adásvételi szerződéseket azokkal, akik a tavalyi liciteken nyertek. Azokat az állami területeket viszont, amelyekre a mezőhegyesi ménesbirtoknak nem lesz szüksége, a későbbiekben elárverezik.

Farkas Sándornak a földek kijelölésén kívül gazdálkodási és foglalkoztatási javaslatokat is kell tennie a kormánynak - tette hozzá a miniszter. Ezzel többek között a mezőhegyesi munkahelyi gondokat is orvosolni kívánja a kabinet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?