2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Föld

Lázár: amit Farkas Sándor mond, az lesz

Farkas Sándor kormánybiztos válogatja össze, mely állami földterületekre van szükség az új mezőhegyesi állami mintagazdaság kialakításához. Amelyik földek kellenek, azokat a korábban lebonyolított földárverések ellenére is állami tulajdonban tartják. Amelyekre viszont nincs szükség, azokat elárverezik.
 
 

Jogosítványokat kapott Farkas Sándor, fideszes országgyűlési képviselő, kormánybiztos arra, hogy összeválogassa azokat az állami földterületeket, amelyekre szükség van a mezőhegyesi ménesbirtok újraalapításához – jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint ismert, a kormány határozatban tette közzé, hogy Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság néven új mintagazdaságot kíván létrehozni Mezőhegyesen.

Amely földekre Farkas Sándor azt mondja, hogy kellenek, állami tulajdonban maradnak – mondta Lázár János. A szükséges területeket akkor is megtartják, ha azokat az elmúlt évben kiírt állami földliciteken már elárverezték. Tehát Mezőhegyesen nem csak a tovább liciteket függesztették fel, hanem az új ménesbirtok számára fontos, elárverezett területeken sem kötik meg az adásvételi szerződéseket azokkal, akik a tavalyi liciteken nyertek. Azokat az állami területeket viszont, amelyekre a mezőhegyesi ménesbirtoknak nem lesz szüksége, a későbbiekben elárverezik.


Farkas Sándornak a földek kijelölésén kívül gazdálkodási és foglalkoztatási javaslatokat is kell tennie a kormánynak – tette hozzá a miniszter. Ezzel többek között a mezőhegyesi munkahelyi gondokat is orvosolni kívánja a kabinet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu