Hivatalos: megvan, ki lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány elnöke

Hivatalos: megvan, ki lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány elnöke

agrarszektor.hu
Összeállt a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány vezetése, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány várhatóan októbertől kezdi meg a működését. Az elnök Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jelenleg már zajlik a mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. finanszírozásért felelős alapítvány jogi előkészítése és az alapító okirat készítése. Korábbi információk szerint a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány feladata többek között a vagyonkezelésében lévő mező- és erdőgazdasági földek megőrzése és átörökítése, az agrárképzés feltételeinek javítása lenne. A Portfolio értesülései szerint az alapítvány elnöke Lázár János lesz, mellette a kuratóriumnak még négy tagja lesz:

  • Balczó Barnabás, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója;
  • Kerezsi Miklós, agrárvállalkozó (jelenleg a Ménesbirtok igazgatósági tagja)
  • Csányi Attila, a Bonafarm Csoport Zrt. vezérigazgatója (jelenleg a Ménesbirtok FEB tagja)
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által delegált tag: Győrffy Balázs, elnök

A Felügyelőbizottság elnöke Vida József, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. De tag lesz Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Mezőhegyes város által delegált tag: Papp István, polgármester is. 

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?