Portfolio Agrár Klub: hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

Portfolio Agrár Klub: hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

agrarszektor.hu
Február 18-án, az idei első online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályait, illetve az ezzel kapcsolatos 2021-től érvényes legfontosabb tudnivalókat. A regisztrációhoz kötött rendezvény kiemelten foglalkozik azzal, mire kell feltétlenül odafigyelniük a földtulajdonosoknak és földhasználóknak, hogyan zajlik maga a felszámolás folyamata, illetve mik lehetnek a legnagyobb buktatók. Emellett szó lesz arról is, valóban egyszerűbb és gyorsabb lesz-e az új szabályozás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2021. január elsején hatályba léptek a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályai, amelyek egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthetnek megoldást, hiszen ezáltal csaknem két és fél millió hektár föld jogi sorsa rendeződhet. Az új szabályozás, amelynek fő célja a versenyképes méretű birtokok kialakítása, valamint a korábbi hosszadalmas és nehézkes eljárások jelentős egyszerűsítése, legalább három és fél millió tulajdonost érint. A törvény emellett egy új eljárás bevezetésével is kísérletet tesz a földnek minősülő ingatlanok tekintetében tulajdonosként bejegyzett azon személyek beazonosítására, akiknek az ingatlan-nyilvántartásban szereplő adatai hiányosak. A gazdatársadalom tagjainak azért kedvezhetnek az új szabályok, mert a nagyszámú tulajdonosi kör, az elaprózódott tulajdoni szerkezet, a kialakult haszonbérleti viszonyok jelentősen akadályozzák a jelentősebb beruházásokat, illetve a korszerű technika bevezetését, emellett a sikeres generációváltást is segítheti.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A február 18-ai online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, hogyan néz ki az új törvény, mire kell feltétlenül odafigyelniük a földtulajdonosoknak, földhasználóknak, hogyan zajlik maga a felszámolás folyamata, illetve mik lehetnek a legnagyobb buktatók. Emellett szó lesz arról is, valóban egyszerűbb és gyorsabb lesz-e az új szabályozás. Az idei első Portfolio Agrár Klub programja és az előadók listája folyamatosan bővül. 

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal is. 2021-ben az első online Agrár Klubon az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályait, illetve az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat elemezzük ki. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55