Szerdáig tart a vénasszonyok nyara: csütörtökön már 8 fokkal lehet hidegebb

agrarszektor.hu
Még egy ideig marad a kellemes meleg, de ebből a repcének már elege van. A kukorica azonban szépen, egészségesen szárad. Szerdán már kaphatunk egy kis esőt, csütörtökön pedig tényleg hidegebbre fordul az idő.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ma többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, helyenként záporeső is kialakul, egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél délnyugatiról egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul, és a délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik, legerősebb széllökések az északi megyékben, a magasabban fekvő területeken várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Kedden még mindig meleg és száraz idő lesz. Általában gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerdán már érkezhet egy kisebb csapadék. Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat, nyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként meg is erősödik, estétől viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati részein hűvösebb is lehet.

Csütörtökön fordul a kocka, és a legmagasabb  nappali hőmérséklet már csak 11 és 16 fok között várható.

A talajok pillanatnyilag az ország nagy részében művelésre alkalmatlanok a nedvesség miatt, de ha a felhalmozott vízhiányt tekintjük, még mindig bőven jöhetne eső.


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?