2023. szeptember 26. kedd Jusztina

Közép-Európa első fügeültetvénye hazánkban

agrarszektor.hu
A becsehelyi székhelyű Fügeliget Kft. ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy sikerült hét hektáron bevetniük Közép-Európa első fügeültetvényét a Zala megyei Tormafölde határában.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Harcz Endre hozzátette, hogy ez első gyümölcsöket jövő nyárra várják, de az igazán jó termés három év után lesz tapasztalható. Az elmúlt napokban 500 facsemete került a helyére a szlovén határban található település közelében, de a tervekben szerepel, hogy jövő ősszel ezer újabb tővel gazdagodik az ültetvény.

A cég profilja is arról tanúskodik, hogy kifejezetten trópusi típusú növényekkel szeretnének foglalkozni, mivel a hazai piacon egyenlőre ismeretlen a füge, mint gyümölcs, szinte csak aszalt vagy szárított formában lehet vele találkozni. A cég viszont úgy tervez, hogy gyümölcs formában is lesz piaca a terméknek, melyet később többek között lekvár, illetve pálinka formában lehet feldolgozni.

Az új ültetvényhez a szükséges csemetéket meglévő, már termő fákról, dugványozással szerezték be, a biztonság kedvéért pedig több fajtát is elültettek. A hosszú, illetve rövidtávú terveik között pedig szerepel majd kivi, illetve datolyaszilva ültetése is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?