Nem esszük a magyar birkahúst

agrarszektor.hu
Kevés a pásztor, a gyapjúért kapott pénz csak a nyírást fedezi, a húst meg nemigen vesszük. A juhszövetség elnöke szerint rosszabb helyzetben vannak, mint a sertés- vagy baromfitartók, csak kevesebbet beszélünk róla.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarországon egyre kevesebb a juh, Bács megyére a nagyobb, Csongrádra és Békésre a kisebb állomány a jellemző. Főként a bárányhús előállítása kifizetődő, az árbevétel 90-95 százalékát ez adja, de egyre nagyobb az érdeklődés a gyapjú iránt is, ezt főleg kínaiak vásárolják. A szaporulat nagy része exportra kerül, a gazdák leginkább az olasz és az arab ünnepekre készülnek - közölte Hajduk Péter, a hazai juhszövetség elnöke a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Húsvétkor, a hazai vásárlók a magas árak miatt nem a magyar birkahúst veszik meg, hiszen az áruházláncok polcain fele annyiért is van ugyan bárányhús: Új-Zélandról, Ausztráliából, de a szakemberek nem ajánlják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?