Nem esszük a magyar birkahúst

agrarszektor.hu
Kevés a pásztor, a gyapjúért kapott pénz csak a nyírást fedezi, a húst meg nemigen vesszük. A juhszövetség elnöke szerint rosszabb helyzetben vannak, mint a sertés- vagy baromfitartók, csak kevesebbet beszélünk róla.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

Magyarországon egyre kevesebb a juh, Bács megyére a nagyobb, Csongrádra és Békésre a kisebb állomány a jellemző. Főként a bárányhús előállítása kifizetődő, az árbevétel 90-95 százalékát ez adja, de egyre nagyobb az érdeklődés a gyapjú iránt is, ezt főleg kínaiak vásárolják. A szaporulat nagy része exportra kerül, a gazdák leginkább az olasz és az arab ünnepekre készülnek - közölte Hajduk Péter, a hazai juhszövetség elnöke a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Húsvétkor, a hazai vásárlók a magas árak miatt nem a magyar birkahúst veszik meg, hiszen az áruházláncok polcain fele annyiért is van ugyan bárányhús: Új-Zélandról, Ausztráliából, de a szakemberek nem ajánlják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?