2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Nem esszük a magyar birkahúst

agrarszektor.hu
Kevés a pásztor, a gyapjúért kapott pénz csak a nyírást fedezi, a húst meg nemigen vesszük. A juhszövetség elnöke szerint rosszabb helyzetben vannak, mint a sertés- vagy baromfitartók, csak kevesebbet beszélünk róla.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magyarországon egyre kevesebb a juh, Bács megyére a nagyobb, Csongrádra és Békésre a kisebb állomány a jellemző. Főként a bárányhús előállítása kifizetődő, az árbevétel 90-95 százalékát ez adja, de egyre nagyobb az érdeklődés a gyapjú iránt is, ezt főleg kínaiak vásárolják. A szaporulat nagy része exportra kerül, a gazdák leginkább az olasz és az arab ünnepekre készülnek - közölte Hajduk Péter, a hazai juhszövetség elnöke a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Húsvétkor, a hazai vásárlók a magas árak miatt nem a magyar birkahúst veszik meg, hiszen az áruházláncok polcain fele annyiért is van ugyan bárányhús: Új-Zélandról, Ausztráliából, de a szakemberek nem ajánlják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31