Kétmilliárdos beruházás a kaposvári Kométa húsüzemben

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintos beruházásra került sor Kaposvárott, amikor is átadták a Kométa húsüzem új szalámiérlelő üzemét, valamint felavatták a modernizált húsdaraboló csarnokot.

Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.

A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

A cég hatszáz dolgozójával eddig is az egyik legnagyobb somogyi foglalkoztatónak számított, de Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató bejelentése szerint további terjeszkedéssel a következő két-három évben 100-150 új munkahelyet fognak teremteni. A kaposvári Kométa a hazai húsipar élvonalába sorolható, évente 800 ezer sertést dolgoznak fel, mintegy 20 ezer tonna húskészítményt állítanak elő, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig már évi 2200 tonna szalámit képesek legyártani - írja a sonline.hu

A húskombinát az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmilliárd forintot költött beruházásra, ehhez csaknem egymilliárd forint támogatást kapott.
A mostani fejlesztések segítségével több munkahelyet teremtenek, elősegítik a régió fejlődését, erősödik a versenyképesség, továbbá jelentősen csökken a vállalat energiafelhasználása.

Hosszú távú cél a jelenleg rendkívül alacsony sertésszám növelése, amelyben a kormány is segít, valamint egy élelmiszeripari központ létrehozása, amelyben a Kaposvári Élelmiszeripari Programnak is kiemelt szerep juthat a helyi önkormányzat és egyetem, valamint több cég közreműködésével

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?