2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra! (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác Program (ÚMVP) keretében a 2007-2013-as programozási időszakban agrártámogatásokban részesültek. A kötelezettség kiterjed minden, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatott Ügyfelünkre és az csak elektronikusan teljesíthető.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az idei évben egyszerűsödött az adatszolgáltatási felület. Az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében jelentősen lecsökkent a megválaszolandó kérdések száma, továbbá több jogcím esetében az Ügyfeleknek nem kell adatszolgáltatást benyújtaniuk, mert az adatok más adatforrásokból kerülnek beszerzésre.
Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 30%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek beadási ütemét, ám annak a mintegy 19 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületen megjelenő űrlapot, már csak néhány napjuk maradt erre.

Az e-monitoring benyújtása összesen 28 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az "Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is. A meghatalmazás, technikai közreműködés kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes. Amennyiben valaki elveszítette, vagy elfelejtette a jelszót, a "G946" nyomtatvány kitöltésével, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A monitoring adatszolgáltatás kitöltését kitöltési útmutatók és segédletek támogatják, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.

 

(Az MVH Sajtóközleménye)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31