Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra! (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác Program (ÚMVP) keretében a 2007-2013-as programozási időszakban agrártámogatásokban részesültek. A kötelezettség kiterjed minden, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatott Ügyfelünkre és az csak elektronikusan teljesíthető.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az idei évben egyszerűsödött az adatszolgáltatási felület. Az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében jelentősen lecsökkent a megválaszolandó kérdések száma, továbbá több jogcím esetében az Ügyfeleknek nem kell adatszolgáltatást benyújtaniuk, mert az adatok más adatforrásokból kerülnek beszerzésre.
Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 30%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek beadási ütemét, ám annak a mintegy 19 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületen megjelenő űrlapot, már csak néhány napjuk maradt erre.

Az e-monitoring benyújtása összesen 28 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az "Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is. A meghatalmazás, technikai közreműködés kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes. Amennyiben valaki elveszítette, vagy elfelejtette a jelszót, a "G946" nyomtatvány kitöltésével, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A monitoring adatszolgáltatás kitöltését kitöltési útmutatók és segédletek támogatják, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.

 

(Az MVH Sajtóközleménye)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03