Precíziós gazdálkodás: kéne 300 milliárd forint

agrarszektor.hu
Mintegy 300 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gazdálkodók áttérhessenek a precíziós gazdálkodásra. Az átállás azért sürgető, hogy meg lehessen őrizni a versenyképességet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), és a két szervezet szántóföldi bemutatót szervez a precíziós gazdálkodás bemutatására. Az I. NAK Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényt június 1-2-án rendezik meg Mezőfalván.

Szakmai becslések szerint a precíziós gazdálkodásra való áttéréshez 300 milliárd forint körüli összegre lenne szükség - mondta az MTI-nek Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke szerint a magyar mezőgazdaság a precíziós gazdálkodásra áttérést tekintve még nincs elmaradva Nyugat-Európától, de az áttérés sürgető, mert a versenyképességet másként nem lehet megőrizni.

A múlt évi jó termés eredményeként a fejlesztések elkezdéséhez most a forrásfedezet is a legtöbb gazdálkodónál megteremthető a technológiaváltás elindításához - vélte Harsányi Zsolt. A múlt évben a mezőgazdasági gépforgalom értéke Magyarországon 155-160 milliárd forintra rúgott. A MEGFOSZ elnöke szerint a mezőgazdasági gépek és eszközök forgalma az idén minimálisan 5-10 százalékkal növekedhet, de nem kizárt egy nagyobb arányú növekedés sem

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 14:14