Kukoricavetés: egyszerre 90 sorban! (videó)

agrarszektor.hu
Az USA-beli Georgiában készült az alábbi videó, amelyben két géppel összesen 90 sorba történik a kukorica vetése. Nem is annyira ezen ütköznek meg a hozzászólók, hanem inkább azon, ahogy a vetőgép a domborzathoz idomul.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Elől egy 520 lóerős John Deere traktor halad egy 54-soros szemenként vetővel. Teljesítményét jellemzi, hogy naponta 4-500 hektárt képes bevetni kukoricával. A párja egy 420 lóerős Johnny egy 36-soros vetőgéppel. Így jön ki az összesen 90-soros vetés. A méreteknél csak egy dolog megdöbbentőbb, az a flexibilitás, amivel a munkagépek a domborzati egyenetlenségekhez igazodnak. Jól érzékelteti ezt a videó 1.38-nál és 2.33-nál.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A hozzászólók részben azon aggódnak, hogy egy ennyire egyenetlen terep idővel csak tovább erodálódik, és egyre nehezebb lesz egyenlő mélységben elhelyezni a magokat. Mások a 400 hektáros napi teljesítményt is keveslik, mondván, hogy létezik 800 hektáros teljesítményű gépkapcsolat is (Big Bud traktorral). Megint mások azon sajnálkoznak, hogy mennyi időbe kerülhet már a 36-soros vetőgép karbantartása is, hozzátéve, hogy a nagy sebességgel vetni képes eszközök gyorsabban haladnak a munkával akkor is, ha kisebb a munkaszélességük.

Döntse el mindenki maga, kivel ért egyet. Nem mintha sok tétje lenne..., a magyar földeken kis eséllyel fognak felbukkanni hasonló monstrumok.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37