Kukoricavetés: egyszerre 90 sorban! (videó)

agrarszektor.hu
Az USA-beli Georgiában készült az alábbi videó, amelyben két géppel összesen 90 sorba történik a kukorica vetése. Nem is annyira ezen ütköznek meg a hozzászólók, hanem inkább azon, ahogy a vetőgép a domborzathoz idomul.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Elől egy 520 lóerős John Deere traktor halad egy 54-soros szemenként vetővel. Teljesítményét jellemzi, hogy naponta 4-500 hektárt képes bevetni kukoricával. A párja egy 420 lóerős Johnny egy 36-soros vetőgéppel. Így jön ki az összesen 90-soros vetés. A méreteknél csak egy dolog megdöbbentőbb, az a flexibilitás, amivel a munkagépek a domborzati egyenetlenségekhez igazodnak. Jól érzékelteti ezt a videó 1.38-nál és 2.33-nál.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A hozzászólók részben azon aggódnak, hogy egy ennyire egyenetlen terep idővel csak tovább erodálódik, és egyre nehezebb lesz egyenlő mélységben elhelyezni a magokat. Mások a 400 hektáros napi teljesítményt is keveslik, mondván, hogy létezik 800 hektáros teljesítményű gépkapcsolat is (Big Bud traktorral). Megint mások azon sajnálkoznak, hogy mennyi időbe kerülhet már a 36-soros vetőgép karbantartása is, hozzátéve, hogy a nagy sebességgel vetni képes eszközök gyorsabban haladnak a munkával akkor is, ha kisebb a munkaszélességük.

Döntse el mindenki maga, kivel ért egyet. Nem mintha sok tétje lenne..., a magyar földeken kis eséllyel fognak felbukkanni hasonló monstrumok.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?