Hihetetlen: Négyből három mezőgépet exportra gyártanak a németek

agrarszektor.hu
A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen - évenként 9,6%-kal - növelte a termelését. 2018-ban 8,628 Mrd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket - írja az eilbote-online.com.

A német mezőgépgyártás a legerősebb a világon: az iparágnak alig van olyan szegmense, amelyik ne képviseltetné magát az országban. A termelési volumen nagyobbik részét 2018-ban a magajáró és traktorral üzemeltetett mezőgazdasági munkagépek tették ki (53,8%), és 46,2%-át adták a traktorok.


Az elmúlt évben a traktorgyártás 8,9%-kal növekedett, de a többi mezőgazdasági gép terén még nagyobb volt a bővülés, bő 10%-os, különösen a kombájnok gyártása ugrott meg (+16%). A 2016/17 évek arányában fordított volt a helyzet: a traktorgyártás volumene nőtt nagyobb (10,2%-os), a többi mezőgazdasági gépé pedig kisebb (9,1%-os) mértékben.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Tavaly a német mezőgépipari termelés 73,7%-a exportra került, csak minden negyedik gép  (26,3%) talált gazdára a belpiacon. A belföldi eladások az előző évhez képest 12,6%-kal, az export pedig 8,5%-kal növekedett 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest a belföldi eladások nagyobb mértékben nőttek (+2,1%), mint az export, ahol  csökkenés (-1,5%) következett be. Az exporton belül jelentősen nőtt a mezőgazdasági gépek exportja (+9,3%) és a traktorok kivitele (+7,7%).

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?