Hihetetlen: Négyből három mezőgépet exportra gyártanak a németek

agrarszektor.hu
A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen - évenként 9,6%-kal - növelte a termelését. 2018-ban 8,628 Mrd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket - írja az eilbote-online.com.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A német mezőgépgyártás a legerősebb a világon: az iparágnak alig van olyan szegmense, amelyik ne képviseltetné magát az országban. A termelési volumen nagyobbik részét 2018-ban a magajáró és traktorral üzemeltetett mezőgazdasági munkagépek tették ki (53,8%), és 46,2%-át adták a traktorok.


Az elmúlt évben a traktorgyártás 8,9%-kal növekedett, de a többi mezőgazdasági gép terén még nagyobb volt a bővülés, bő 10%-os, különösen a kombájnok gyártása ugrott meg (+16%). A 2016/17 évek arányában fordított volt a helyzet: a traktorgyártás volumene nőtt nagyobb (10,2%-os), a többi mezőgazdasági gépé pedig kisebb (9,1%-os) mértékben.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Tavaly a német mezőgépipari termelés 73,7%-a exportra került, csak minden negyedik gép  (26,3%) talált gazdára a belpiacon. A belföldi eladások az előző évhez képest 12,6%-kal, az export pedig 8,5%-kal növekedett 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest a belföldi eladások nagyobb mértékben nőttek (+2,1%), mint az export, ahol  csökkenés (-1,5%) következett be. Az exporton belül jelentősen nőtt a mezőgazdasági gépek exportja (+9,3%) és a traktorok kivitele (+7,7%).

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?