Megőrülnek külföldön ezért a magyar traktorért: durva, mennyire népszerű

Megőrülnek külföldön ezért a magyar traktorért: durva, mennyire népszerű

agrarszektor.hu
Ismét elindulhat Magyarországon a traktorgyártás, aminek a műszaki alapjat a jánoshalmi Renner Bt. teremtette meg, de magukat a gépeket a MUMGÉP Kft. gyártja majd Mezőtúron. Renner Tamás, a cég műszaki igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint 2023 második felében már mintegy 15 traktort visznek ki Magyarországról Szerbiába, Bosznia-Hercegovinába, Angolába és Kongóba, valamint a közép-ázsiai országokba.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Renner Bt.-nek köszönhetően újra fellendülhet a traktorgyártás hazánkban.  Ezzel pedig végre megvalósulhat a műszaki gumiáruk, ezen belül prés-vulkanizált gumi-fém termékek gyártásával foglalkozó vállalat ügyvezetőjének, Renner Tamásnak a régi álma. A szakember korábban az Agrárszektornak elmondta, hogy gyerekkora óta szívesen foglalkozott régi traktorok restaurálásával, később ebből fejlődött ki a gyártás, ami eredetileg szintén szabadidős elfoglaltságnak indult.

EZ IS ÉRDEKELHET

A cég együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), a MATE Szent István Biztonságkutató Központjának kihelyezett innovációs műhelyét tavaly adta át Jánoshalmán, a Renner Bt. központi telephelyén Dr. Gyuricza Csaba rektor.  Az elmúlt egy év során olyan megbízásokat kapott a családi vállalkozás, amelyek alapján a gyártást át kellett helyezni idehaza - írta meg a BAON.hu. Renner Tamás elmondta: eddig 15 gépre érkezett megrendelés. Majd hozzá tette: a Renner Bt. az egyetem Szent István Biztonságkutató Központjától olyan felkérést kapott, hogy végezze el traktorok alternatív hajtóanyaggal történő meghajtását. Ebből kifolyólag - az igények alapján - a jövőben benzin-, LPG- és dízelüzemű traktorok is gyárthatóak lesznek majd, sőt, ha szükséges, akkor akár napelemes energiával is működtethető lesz majd a traktor. 

A vállalat a MATE-n keresztül kapcsolatban áll Kirgíziával, ahol ugyancsak érdeklődnek a gép iránt. A Magyar Kirgiz Fejlesztési Alap segíti a kapcsolatok szélesítését. Az export esetében azonban azt kell figyelembe venni, hogy nem lehet ugyanazt a gépet kiszállítani, amely az Alföldön kiválóan teljesít, mivel Ázsiában más az éghajlat. Olyan funkciókkal kell kiegészíteni, amellyel ott lehet biztonságosan dolgoztatni. A kirgizekkel a szakmai kapcsolatok egyre élénkebbek, s részben ezért is közös fejlesztéseket végeznek. A jánoshalmi traktorokba igények alapján kétféle (50, 80 lóerős) dízel- és egy fajta (80 lóerős) benzinmotort szerelnek be. Dr. Renner Tamás elmondta: Közép Ázsiában és a szubszaharai térségben óriási az igény az ilyen típusú erőgépekre, így a szakember nem tart attól, hogy nem lesznek további megkeresések.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Címlapkép: Szedlák Levente)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28